1 / 1

Методи на дишење

Секојдневните обврски и активности го исцрпуваат телото и не' полнат со стрес. Дишењето е еден од начините да воспоставиме рамнотежа. Вежбите за дишење ја имаат моќта брзо да ја зголемат енергијата, да го ослободат стресот, ментално да не избистрат и да ни го подобрат физичкото здравје.


Здравствени придобивки

Вежбите го подобруваат
вашето здравје

Дишењето е поквалитетно
Се подобрува циркулацијата и се зајакнува срцето
Дава сила
Носи душевен мир
Го ублажува стресот
Ја регулира тежината
Делува терапевтски
Се зголемува еластичноста и подвижноста

За НасЦентарот за вежби ЗДРАВЈЕ И ХАРМОНИЈА- Битола постои од 2016 година под водство на Оливера Вељковиќ: Јога ја изучува од 1992 година. Активно ја предава од 1994 година.По професија е одделенски наставник. Во центарот работат и Христина Гогу како асистент Јога пректикува од 2014 год. а во настава е вклучена две години подоцна во Јога центар Садана –Скопје, а од септември 2016 продолжува во Јога Центар Здравје и Хармонија- Битола и Елена Димовска како демонстратор.

Во него се предаваат вежби, техники и методи за негување и унапредување на севкупното здравје на човекот. Релаксација, зголемување на еластичноста и подвижноста на телото, јога терапија. Техники за дишење,концентрација и медитација. Промовирање на здрав и исполнет живот.

Сакате да пробате?
Доколку сте заинтересирани

јавете се на 077 873-448 / 075 542-954 / 078 374-577


или пратете ни порака
за наредни часови